Bizet Bizar, Bizet Buzz, Bizet Bazar, Bizet Bizet, Bisous de Bizet - samen toveren we langzaam bergen, bijenholletjes en bloemenvelden - buitenkansen en buurtfeesten, op Bizet ! Bizet Bizar wordt gedragen door 3 Brusselse organisaties die ieder een andere laag toevoegen aan de groeiende tuin: Dear pigs, MUS-E Belgium en Werkplaats Walter.

Dear pigs

Dear pigs is een Brussels artistiek collectief dat participatieve interventies in de publieke ruimte organiseert. In hun ontwerpproces vertrekken ze steeds van en werken ze samen met betrokken actoren om de uiteindelijke installaties vorm te geven. Hun interventies zijn steeds het resultaat van een doorgedreven samenwerking met toekomstige gebruikers. Leerlingen van een school, bibliotheekbezoekers, buurtbewoners, ... worden uitgenodigd om deel te nemen aan zowel de ontwerpfase als de uitvoering van de projecten. Op die manier beginnen de deelnemers de projecten langzaam op te eisen als de hunne, waaruit duurzame partnerschappen tussen ontwerpers en gebruikers ontstaan. Dear pigs faciliteert hierbij de benodigde workshops en levert input tijdens deze ateliers.

www.dearpigs.be

MUS-E Belgium

MUS-E Belgium is een tweetalige kunstenorganisatie die staat voor intercreatie, de kunst van het samenbrengen. Tijdens langdurige artistieke trajecten maken kunstenaars en deelnemers – ongeacht hun voorkennis of achtergrond – samen kunst. Professionele kunstenaars uit diverse disciplines krijgen carte blanche bij de invulling van elk traject. Vanuit de eigen kunstpraktijk en in dialoog met de leefwereld van deelnemers wordt er een proces opgestart van actieve kunstbeleving waarbinnen verbeelding, experiment en dialoog centraal staan. MUS-E trajecten vinden plaats binnen diverse contexten, van het onderwijs en de vrije tijd tot de welzijnssector en de openbare ruimte.

www.mus-e.be

Werkplaats Walter

www.werkplaatswalter.be