Woe 28 sept 2022

Bizet bouwdagen

In de laatste week van september 2022 verschijnen er vreemde constructies op de parking. Bizet Bizar wil uitgroeien tot een publieke plek in de wijk en de parking ontgroeien: maar wat is daarvoor nodig? Kinderen en jongeren gaan aan de slag om er een eerste maquette van te maken, op ware grootte!

Wie is er thuis op bizet?

Wie woont er allemaal op Bizet Bizar? De krekel en de merel, twee poezen, de brandnetels en de grote plataan en misschien straks ook een schilderij… maar ze hebben nog geen meubels in hun huis ! De eerste twee dagen werken we in groepen van 4 à 5. Er worden eerst driehoeken uitgekozen op de site. Voor elke driehoek (of 2) wordt er een inrichting gemaakt voor plant, dier of mens.

De hoogte in

Op de laatste dag onderzoeken we met zijn allen een groter volume: een theater voor 28 toeschouwers? Een jongerenpaviljoen, of gewoon een groot opberghok? Met een stapeling van 3D-vakwerkstructuren krijgt de ruimte vorm. We bekijken ze van alle kanten: is dit de juiste plek? Is het niet te klein? Op zaterdag is iedereen welkom om de creaties te bezichtigen !

In samenwerking met:

Sésame AmoBasisschool VeeweideElastik VZWMUS-E BelgiumGemeente Anderlecht